streda 18. marca 2020

V každej tvári ktorú kreslíme, sa odráža aj tá naša :)


 Ako začať? V prvom rade sa netreba toho báť! Zdá sa, že je to ťažké, ale opak je pravdou. Najlepšie je, keď máme niekoho oproti, kto kreslí tiež. V krajnom prípade vám postačí zrkadlo :)

Najprv, si musíme určiť  tvar a proporcie celej tváre. Niekto má tvár okrúhlu, iný hranatejšiu. 
Poznáme štyri základné tipy tváre -
okrúhla, oválna, hranatá alebo - obdížníková a trojuholníková. Zapozerajme sa chvíľu a posúďme, aká je tá, ktorú kreslíme.
Pozor,žiadna tvár nie je úplne symetrická, ale každá sa pri kreslení musí jemnou čiarou zvislo rozdeliť na dve polovice /zhora nadol/
Potom nakreslíme čiary zľava doprava tam, kde budú oči, ústa, nos a nezabudneme ani na uši. 
Vlasy sú niekedy pre osobu, ktorú kreslíme veľmi typické. Všimnime si ako rastú - okolo uší a čela...niekto nosí ofinu a ak kreslíme práve dedka, možno žiadne vlasy nemá :) Nezabudneme na obočie - obočím vieme dodať tvári veľmi potrebný výraz. Vyskúšajme si to - stačí dvihnúť obočie - je to výraz prekvapenia? áno!
Vždy je dobre keď tvár ktorú kreslíme, má nejaký výraz :)

Najviac sa však dívame ľuďom do očí.
Oko má tvar ako ležiaci citrón. Na hornom aj spodnom viečku nám rastú mihalnice, aby naše oči chránili pred prachom. Teraz je čas, poriadne sa zapozerať do očí ktoré kreslíme a všimnúť si všetky malé detaily. Viečka, mihalnice, ale aj dúhovku a zreničku ktorá v sebe musí mať záblesk svetla, aby pôsobila živo.


Ústa sú špecifické tým, že najdôležitejšia čiara je tá v strede pier. Tá musí byť najvýraznejšia zo všetkých ktoré na perách kreslíme. Je dobre ústne kútiky na bokoch trochu nadvihnúť, aby výraz tváre nebol najsmutnejší na svete, ak práve takého človeka nekreslíme :)
Potom ešte uši - tie sú zábavné - samé krivky a vývrtky.
Nakoniec, možno aj náušnice a hotovo!

Prajem veľa trpezlivosti a držím palce!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára